FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is je kracht als een make-up artist en hairstylist en heb je een signature style?
Ik ben creatief, gemotiveerd, ga gedetailleerd te werk, ben punctueel en ik ga met enthousiasme te werk. Ik vind het belangrijk om altijd “on top of my game “te zijn en wat ik ook belangrijk vind is om altijd goed voorbereid voor de dag te komen. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Of ik nou werk aan een concept voor een fotoshoot of voor een bruid, ik ga er altijd 100% voor. Of dat nu een moderne hairdo is met een strakke bun, een elegante updo, een boho hairdo met vlecht, of een nonchalante half los/half vast kapsel, trendy of een klassieke variant. Mijn signature style laat zich daarom het beste omschrijven als veelzijdig, maar het allerbelangrijkste vind ik dat de Bruid zich op haar bruiloft mooi, speciaal en bijzonder voelt, dat het hele plaatje klopt, maar buiten dat alles zichzelf wel herkent als ze in de spiegel kijkt en daar een mooiere versie van zichzelf in ziet!

Waar haal je, je inspiratie en energie vandaan voor het creëren van de perfecte look?
Ik vind het fantastisch om samen met de bruid een perfecte look te creëren en er samen een geweldig mooi, passend, stralend en complete look van te maken, zodat zij met een lach op het gezicht en vol vertrouwen en helemaal happy met haar trouwlook naar huis gaat. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar de nieuwste trends, make-up, methodes en technieken. Het is iets wat me 24/7 bezig houd. Het is mijn passie. I really love my job!

Is professionele make-up en haar nou echt nodig?
Zeker weten! Make-up & haarstyling maken het plaatje af. Dat zie je absoluut terug op de foto’s. Ik vind het belangrijk dat je op je trouwdag een nog mooiere versie van jezelf bent. Door een persoonlijke & natuurlijke make-up aan te brengen accentueer je de mooie kanten aan jezelf en straal je dat ook uit. Je bent nog steeds als jij, maar met wat extra wow. Als je eigen bruiloft géén goede reden is om jezelf te laten verwennen, wanneer dan wel?

Wat is een try-out? En mag ik iemand meenemen naar de try-out?
Drie t/m zes weken voor de trouwdag word er een try-out in gepland. Tijdens deze try-out word er geluisterd naar je persoonlijke wensen en gekeken naar wat het beste past qua make-up en kapsel bij je bruidsjurk, je gezichtsvorm, je persoonlijke stijl, de kleur van je bruidsboeket. Op basis hiervan doen we een bruidsmake-up en bruidskapsel. Op deze manier voorkom je verassingen op de trouwdag zelf en creëer je ook rust bij jezelf.
Ja dat kan, gezellig. Er is ruimte om max 2 personen mee te nemen.

Wat is handig om te weten voorafgaand aan de try-out?
Graag ontvang ik maximaal 2 weken voorafgaand aan de try-out onderstaand informatie:
Foto’s van jouw in je bruidsjurk- voor én achterkant!
Foto’s van jezelf waarop je haarlengte goed zichtbaar is: voor, zij en achterkant!
Inspiratie/voorbeelden van Bruidshaar en Bruidsmake-up (van beide 3 tm (max) 5 inspiratiebeelden
Op deze informatie bereid ik de try-out voor, indien nodig denk ik graag met je mee over je gewenste Bruidshaar en Bruidsmake-up look, zodat je de allermooiste versie van jezelf bent op je trouwdag!

Houd hierbij rekening met de volgende punten:
– Maak een selectie op Instagram of Pinterest van Bruidskapsels en Bruids Make-up looks die jouw aanspreken.
-Het is het beste om foto’s te zoeken dicht bij je eigen huidskleur, oogkleur en haarkleur.
Op deze manier krijg je een zo realistisch mogelijk beeld. Zo kan een blond kapsel er op bruin haar heel anders uitzien.
Dit geld ook voor je oogkleur en de make-up kleuren, oogschaduw kleuren komen op elke oogkleur anders over.

Moet ik nog bepaalde voorbereidingen doen voor ik op try-out kom?
-Graag met droog en schoon haar komen (de avond voorafgaand aan de try-out wassen zodat het hele zachte van het net gewassen haar eraf is – voor de houdbaarheid van je kapsel/slag/krullen)
-Draag een top in een lichte/effen kleur, die het dichts de kleur van je trouwjurk benaderd.
-Kom opgemaakt, zoals je er normaliter in het dagelijks leven uitziet qua haar en make-up. Zo krijg ik een beeld hoe jij er in het dagelijks leven uitziet.
-Als je al een accessoire hebt, leuk, deze graag meenemen want het is een onderdeel van je kapsel. (als je nog geen haaraccessoire hebt, is dat niet erg, ik heb verschillende accessoires in mijn werkkamer. Tijdens de try-out kunnen we bekijken welke accessoire de beste en mooiste fitt is voor in jouw bruidskapsel.

Hoever van te voren moet ik boeken?
Hoe eerder je dit doet hoe beter. Wanneer je weet dat je mij -Marion de Waard, Bruidshaar en Make-up, als je bruidsstyliste wilt boeken is het raadzaam de datum zo snel mogelijk vast te leggen, dan weet je zeker dat je trouwdatum voor jouw is gewaarborgd.

Wat gebeurt er als je onverwachts ziek bent op de dag van de bruiloft?
Mocht dit gebeuren, wees gerustgesteld. Ik heb een netwerk van andere bruidsstylisten waar ik een beroep op kan doen in geval van nood. Tijdens de try-out maak ik uitgebreid foto’s en notities, dit kan ik dan delen me de andere bruidsstyliste zodat jij toch in goede handen bent.


Kunnen bruidsgasten ook bij je terecht?
Jazeker! Op de dag zelf kan ik ook de bruidsgasten voorzien van make-up en haarstyling.

Is het nodig dat ik als bruidsgast ook een try-out laat doen?
Nee, dit is niet nodig. Wel heb ik vooraf een kort gesprekje met de bruidsgast over de persoonlijke wensen, de kleding en de mogelijkheden.

Kan ik de gebruikte make-up ook bestellen?
Nee, ik verkoop geen make-upproducten, maar geef graag advies waar je de gebruikte make-up kunt kopen. Na de try-out krijg je desgewenst een lijstje mee waar de gebruikte make-up producten op staan die gebruikt zijn tijdens de try-out en waar je deze kunt aanschaffen.

Blijft de make-up op mijn trouwdag de hele dag goed zitten?
Ja, ik gebruik professionele decoratieve cosmetica producten (oa. Alle A merken zoals YSL, Chanel, Dior, Clinique, Biotherm, MAC). Door het gebruik van een goede dagcrème capsule vooraf en een goeie (naturele) basis, blijft je make-up gedurende de hele dag mooi en goed zitten. Dit is een absolute aanrader!

Moet de make-up op mijn trouwdag bijgewerkt worden?
Op zich niet, met een goede prep van een goede dagcrème capsule en de technieken die ik hanteer, blijft de basis goed zitten. Het is wel altijd prettig een kit stand-by te hebben met daarin een poedertje tegen het glimmen, een mascara voor het geval er een traantje is weggepinkt en eventueel een lippenstift.

Waarom wordt er foundation en poeder gebruikt? Ik ben bang dat dit heel erg zichtbaar is.
Als de foundation en poeder op een natuurlijke manier wordt opgebracht en in de goede teint (gelijk aan de teint van de huid) zie je niet dat je iets op hebt. Het is bedoeld om je huid mooi egaal te maken waardoor dit mooier uitkomt op je(trouw)foto’s.

Ik gebruik nooit make-up, ik ben bang dat ik er straks onnatuurlijk uit zie. Houd je hier rekening mee?
Je hoeft niet heel veel make-up te gebruiken voor een mooi resultaat. “More is juist less”! Een goede & naturel basis is wel belangrijk. Het maakt je huid egaal en geeft je een frisse open blik. Ik vraag de bruiden altijd om naar de try-out te komen met de make-up die ze normaal dragen. Hierdoor weet ik hoe je er in het dagelijks leven uitziet! Hierdoor krijg ik een beter beeld van wat je persoonlijke style is.

Scroll naar boven